Ratsureima Ranch on  SRL:n jäsentalli painopisteenään Working Equitation. Lisäksi tarjoamme hevosystävällistä, istuntapainotteista kouluratsastusta ja monipuolista maastakäsittelyä.

Hanne Halonen on opiskellut SRL:n II-tason valmentajaksi ja hän on Suomen ensimmäinen WE-lajivalmentaja.

 

Varausehdot ja esimerkkejä kursseista hinnaston alla

Arabiori Boris ja Hanne WE-härkää seivästämässä, kuva Tiia Tahvanainen

Hinnastosta näet osan tarjonnastamme ja jos lisäkysyttävää niin pistä kyselylomakkeen kautta tulemaan! Tehdään juuri sinun näköisesi elämyspaketti!

P.R.E-mix Resuelto ja Hanne liberty, kuva Tiia Tahvanainen

HUOM! SÄHKÖPOSTIOSOITTEEMME ON MUUTTUNUT ja uusi osoite on

hanne.halonen@ratsureimaranch.fi 

Ratsureima Ranchille uusi upea opetushevonen kaudelle 2018

Calle ja Hanne treeneissä ranchin WE-puistossa. Kuva Tiia Tahvanainen

Hannen valmentaja Miguel da Fonseca löysi Ratsureima Ranchille upean opetushevosen ja samalla kolmannen kisahevosen WE:n ja kouluratsastukseen.

11-vuotias lusitano ruuna Catita on toiminut Portugalissa viimeksi tavoitteellisen omistajansa juniorivuosien kilparatsuna kouluratsastuksessa ja toinen henkilö on kilpaillut Callella WE:a hyvin tuloksin. Calle on koulutettu GP-tasolle asti. Hevonen on myös kokenut esiintyjä näytöksissä ja sen kanssa on osallistuttu myös Portugalin suurimpaan vuosittaiseen ja ympäri maailmaa tunnettuun Golegan Feiraan.

Catita saapui Suomeen maaliskuussa 2018 ja on kotiutunut loistavasti. Calle on aloittanut asiakastöissä ja osoittautunut loistavaksi kaveriksi. Hanne on myös aloittanut Callen kanssa kisaamisen. Lisää Callesta löydät : RR-hevoset

Ratsureima Ranch virallisesti avattu 2017 toukokuussa

Miguel da Fonseca ja Ratsureima Ranchin Hanne Halonen kilistivät WE-puiston kunniaksi.
kuva Terhi Paavola

Ratsureima Ranch avattiin virallisesti 7.5.2017 

Ranchin Working Equitation -puiston avasi kaksinkertainen lajin maailmanmestari Miguel da Fonseca Tiina Tanskan omistaman lusitano-ori Pergantim das Arribasin kanssa. Lisäksi puiston tarinan ratsastivat Top Dressage Finland teamin kouluratsastaja Mia Kainulainen omalla kasvatillaan 'Rampella' sekä menestynyt westernratsukko Tiina Suni quarter Busterillaan.

Upea päivä - upea tunnelma upean porukan kera ja aurinkokin paistoi. 

Lämmin kiitos kaikille unelmani toteuttamisessa mukana olleille!

Ratsureima Ranch tarjoaa upeat hyvin koulutetut barokkihevoset ja kauniit laadukkaasti rakennetut puitteet valmentautua hevosystävällisessä istuntapainotteisessa kouluratsastuksessa ja Working Equitationissa ratsastuksenopettaja/valmentaja Hanne Halosen ammattitaitoisessa, positiivisesti motivoivassa ohjauksessa. Majoitukseen viehättävä metsästysmaja omassa rauhassaan tai 'kotimajoituksessa' päärakennuksessa.

Ratsureima Ranch on Working Equitationiin keskittynyt valmennustalli

Boris ja Hanne harjoittelemassa Garrochan käyttöä, kuva Tiia Tahvanainen

Working Equitation on eteläisessä Euroopassa hevosen kanssa tehtävistä maatilan töistä kehitetty ratsastuksen kilpailulaji. WE:ssa on vaikutteita niin esteratsastuksesta, kouluratsastuksesta kuin lännenratsastuksestakin. Hauska ja vauhdikas laji kehittää loistavasti ratsukon yhteistyötä, ratsastajan kehon hallintaa, tasapainoa ja apujen herkkyyttä sekä hevosen tasapainoa, reaktionopeutta, keveyttä ja kokoamiskykyä. MM-tasolla ratsastetaan yhdenkäden ohjasotteella  käynti- ja laukkatehtävien kautta GP-tason kouluratsastusliikkeitä suorittaen.

Kaiken pohjana on ratsastajan eleetön, klassinen istunta ja hevosen reilu, kaunis kohtelu. WE sopii kaikentasoisille ratsukoille aloittelijasta huipulle ja on hyvää lisätreeniä muiden lajien oheen. Laji sopii kaikenrotuisille ja -tasoisille hevosille.

Ratsureima Ranchin kaikki hevoset on koulutettu WE-tehtäviin, mutta erityisesti arabiori Boris ja Lusitano ruuna Catita on hankittu asiakkaita varten nimenomaan antamaan elämyksiä Working Equitation radalla. Molemmat hevoset osaavat tehtävät suvereenisti ja ratsastaja voi keskittyä omaan oppimiseensa ja nauttimaan hauskasta lajista.

Halutessasi voit tulla harjoittelemaan Ratsureima Ranchin Working Equitation puistoon myös omalla hevosellasi.

Hevosystävällinen kouluratsastus

Lipizza Köpi Ypäjän Barokkipäivillä 2016

Lajista riippumatta, kaiken ratsastuksen perusta on klassinen istuntapainotteinen kouluratsastus.

Hanne Halonen painottaa opetuksessaan hevosen ystävällistä, reilua kohtelua. Kaikki 'temput' vaativimpiin koululiikkeisiin asti opetetaan kunkin hevosen valmiuden mukaan, ilman kiirettä - tavoitteena pitkäikäinen, rento ja tyytyväisenä töitä tekevä hevonen. 

Ratsastajien opetuksessa Hanne korostaa eleettömän, keveän ja hevosta mahdollisimman vähän häiritsevän istunnan ja apujen käytön hallintaa sekä hevosen kokonaisvaltaisempaa ymmärtämistä. 

Ratsureima Ranchin omat barokkihevoset ovat pitkälle koulutettuja, herkkiä, keveitä ja ystävällisiä opetushevosia. Olet tervetullut valmentautumaan myös omalla hevosellasi ja Hanne ratsuttaa myös asiakashevosia niin haluttaessa.

Barokkitalli hyvin hoidettuine ympäristöineen tarjoaa puitteet elämyslomallesi

Barokkitallin satulahuoneessa voi istahtaa lueskelemaan hevoskirjallisuutta.

Ratsureima Ranch tarjoaa laadukkaat puitteet niin tilan hevosilla ratsastaville kuin oman hevosen kanssa valmentautumaan saapuville vieraille.

Tilan omat hevoset asuvat vanhasta jyhkeästä kivinavetasta remontoidussa barokkitallissa, jota koristaa käsityöläisten tekemät uniikit karsinat ja lasitaide. Satulahuoneessa pääsee menneen ajan tunnelmaan ja tallin pienessä baarinurkkauksessa voi rauhoittua seuraamaan tallin väen puuhailua. Hevosia varten on viihtyisät hoitotilat, joissa 'horse spa' talvipuutarhoineen, varusteiden pesu- ja kuivausmahdollisuus ja oleskelutila.

Kesätalli on ilmava ja viihtyisä vierashevosten majoituspaikka, josta löytyy kolme normaalikarsinaa ja 1-2 hevosen pihattokarsina tarhoineen. Kesätallissa on oma persoonallinen satulahuone.

Ratsastuskenttä on n.20x40 m kouluhevosille suunnitellulla kuitu/hiekkapohjalla. Working Equitationia varten on oma aidattu puisto, jossa aina käytössä lajin herkuimmat tehtävät ja tarvittaessa haasteita lisää pistetään pystyyn myös slalomradat. Majoitukseen tarjoamme viehättävän metsästysmajan kaikilla mukavuuksilla omassa rauhassaan, mutta tallien läheisyydessä. Junioreille onnistuu myös 'kotimajoitus' päärakennuksessa täysihoidolla.

Tilalta löytyy myös pieni puoti, josta löydät uniikkia lasitaidetta ja vintagea sekä liiteribaari, johon mahtuu isompikin kurssiporukka iltaa istumaan.

Metsästysmaja

Persoonallinen vanha metsästysmaja tarjoaa sinulle majoittumisen täysin mukavuuksin.

Barokkitalli

Tunnelmallinen käsityöläisten valmistama talli

Kohteliasta kouluratsastusta

Ratsureima Ranchin hevoset on korkealle koulutettuja ja Hanne opettaa istuntapainotteista kouluratsastusta tavoitteena harmonia. Kuva Tiia Tahvanainen

Working Equitation - hauskaa ja vauhdikasta

WE:n koulutetut hevoset opastavat sinut lajiin, voit tulla myös oman hevosesi kanssa! Kuva Tiia Tahvanainen

Maastakäsittelyä

Maastakäsittely ohjasajaen tai liberty kehittää suhdetta hevoseen ja silmää hevosen oikeanlaiseen liikkumiseen. Kuva Tiia Tahvanainen