Lusitano Catita

Hanne ja Lusitano Catita keskiaikatapahtuman turnajaisnäytelmässä, kuva Terhi Paavola

Linizza Incitato Gyöztes

Hanne ja Köpi kotikentällä treeneissä, kuva Anu Tiainen

Resuelto P.R.E-mix

kuva Anu Tiainen

Arabi Boris

Hanne ja Boris Working Equitation treeneissä, kuva Tiia Tahvanainen

Waari

Waari-poni 30v Hannen kanssa ranchin baarissa, kuva Terhi Paavola

SRL:n jäsentallin päälaji Working Equitation

Hanne Halonen ja Ratsureima Ranchin lusitano Catita WE-lajiesittelyssä, kuva Terhi Paavola

Ratsureima Ranch on  SRL:n jäsentalli painopisteenään Working Equitation. Lisäksi tarjoamme hevosystävällistä, istuntapainotteista kouluratsastusta ja monipuolista maastakäsittelyä. 

Hanne Halonen on opiskellut SRL:n II-tason valmentajaksi ja hän on Suomen ensimmäinen WE-lajivalmentaja.

Working Equitation on toiminnallista kouluratsastusta. WE on suosittu ratsastuksen kilpailulaji ympäri maailmaa. Kilpailuun kuuluu kolme osakoetta; koulukoe, käsittelykoe ja nopeuskoe. Käsittely- ja nopeuskokeen tehtäviin kuuluu mm. erilaisia pujotteluja, sillan ylitystä, portin avausta, puomiväistöjä ja kulmaperuutuksia. Tuomarit arvioivat tehtävien suoritusta sekä kouluradoilta tutulla pisteytyksellä että tehtävän teknisen suorittamisen kautta.Kansainvälisellä tasolla ratsastetaan yhdenkäden ohjasotteella.

Kaiken pohjana on ratsastajan eleetön, klassinen istunta ja hevosen reilu, kaunis kohtelu. WE sopii kaikentasoisille ratsukoille aloittelijasta huipulle ja on hyvää lisätreeniä muiden lajien oheen. Laji sopii kaikenrotuisille ja -tasoisille hevosille.

Ratsureima Ranchin kaikki hevoset on koulutettu WE-tehtäviin, mutta erityisesti arabiori Boris ja lusitanoruuna Catita on hankittu asiakkaita varten antamaan elämyksiä Working Equitation radalla. Molemmat hevoset osaavat tehtävät suvereenisti ja ratsastaja voi keskittyä omaan oppimiseensa ja nauttimaan hauskasta lajista.

Halutessasi voit tulla harjoittelemaan Ratsureima Ranchille myös oman hevosesi kanssa!

LAJIESITTELYVIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=CuVlt39MRW0 

 

Varausehdot ja esimerkkejä kursseista hinnaston alla

Arabiori Boris ja Hanne rengasta seivästämässä, kuva Tiia Tahvanainen

Hinnastosta näet osan tarjonnastamme ja jos lisäkysyttävää niin pistä kyselylomakkeen kautta tulemaan! Tehdään juuri sinun näköisesi elämyspaketti!

Hevosystävällinen kouluratsastus

Lipizza Köpi Ypäjän Barokkipäivillä 2016

Lajista riippumatta, kaiken ratsastuksen perusta on klassinen istuntapainotteinen kouluratsastus.

Hanne Halonen painottaa opetuksessaan hevosen ystävällistä, reilua kohtelua. Kaikki 'temput' vaativimpiin koululiikkeisiin asti opetetaan kunkin hevosen valmiuden mukaan, ilman kiirettä - tavoitteena pitkäikäinen, rento ja tyytyväisenä töitä tekevä hevonen. 

Ratsastajien opetuksessa Hanne korostaa eleettömän, keveän ja hevosta mahdollisimman vähän häiritsevän istunnan ja apujen käytön hallintaa sekä hevosen kokonaisvaltaisempaa ymmärtämistä. 

Ratsureima Ranchin omat barokkihevoset ovat pitkälle koulutettuja, herkkiä, keveitä ja ystävällisiä opetushevosia. Olet tervetullut valmentautumaan myös omalla hevosellasi ja Hanne ratsuttaa myös asiakashevosia niin haluttaessa.

Barokkitalli hyvin hoidettuine ympäristöineen tarjoaa puitteet elämyslomallesi

Barokkitallin satulahuoneessa voi istahtaa lueskelemaan hevoskirjallisuutta.

Ratsureima Ranch tarjoaa laadukkaat puitteet niin tilan hevosilla ratsastaville kuin oman hevosen kanssa valmentautumaan saapuville vieraille.

Tilan omat hevoset asuvat vanhasta jyhkeästä kivinavetasta remontoidussa barokkitallissa, jota koristaa käsityöläisten tekemät uniikit karsinat ja lasitaide. Satulahuoneessa pääsee menneen ajan tunnelmaan. Hevosia varten on viihtyisät hoitotilat, joissa 'horse spa' talvipuutarhoineen, varusteiden pesu- ja kuivausmahdollisuus ja oleskelutila.

Kesätalli on ilmava ja viihtyisä vierashevosten majoituspaikka, josta löytyy kolme normaalikokoista karsinaa. Kesätallissa on oma persoonallinen satulahuone.

Ratsastuskenttä on n.20x40 m kouluhevosille suunnitellulla kuitu/hiekkapohjalla. Working Equitationia varten on oma aidattu puisto, jossa aina käytössä lajin herkuimmat tehtävät ja tarvittaessa haasteita lisää, pistetään pystyyn myös slalomradat. Majoitukseen tarjoamme viehättävän metsästysmajan kaikilla mukavuuksilla omassa rauhassaan, mutta tallien läheisyydessä. Tilalta löytyy myös pieni puoti, josta löydät uniikkia lasitaidetta ja vintagea sekä kuivuribaari, johon mahtuu isompikin kurssiporukka iltaa istumaan.

KORONAEPIDEMIAN AIHEUTTAMIEN RAJOITUSTEN VUOKSI EMME VALITETTAVASTI VOI TARJOTA MAJOITUSTA KESÄLLÄ 2020.

Metsästysmaja

Barokkitalli

Tunnelmallinen käsityöläisten valmistama talli

Kohteliasta kouluratsastusta

Ratsureima Ranchin hevoset on korkealle koulutettuja ja Hanne opettaa istuntapainotteista kouluratsastusta tavoitteena harmonia. Kuva Tiia Tahvanainen

Working Equitation -puisto

Hanne ja arabiori Boris WE-puiston siltaa ylittämässä, kuva Miia Lahtinen

Liberty

P.R.E-mix Resuelto kumartamassa. Kuva Anu Tiainen