Ratsureima Ranchin hevoset

Ratsureima Ranchillä on panostettu hevosten koulutukseen ja helppoon käsiteltävyyteen. Kaikki hevosemme ovat herkkiä, mutta laadukkaita ja ystävällisiä herrasmiehiä. Haluamme tarjota vieraillemme säännöllisen valmentautumisen lisäksi mahdollisuutta elämyksellisiin hevoslomiin 'portugalilaisittain'. Tilallamme on mahdollisuus perehtyä Working Equitationin lisäksi istuntapainotteiseen kouluratsastukseen ja maastakäsittelyyn; esim ohjasajoon ja libertyyn.

Shettis Ruskealan Pätkis eli Waari

Waari on tallimme seurustelu-upseeri. Pitkän ja maineikkaan uran Espoon Ratsastustallilla hoitanut nestori tuli viettämään ansaitut eläkepäivänsä Ratsureima Ranchin lellikkinä. 

Herralla ei 29 vuoden iästä huolimatta jalka paina ja silmäkulmissa pilkettä riittää!

Lipizza Incitato Gyöztes eli Köpi

Köpi ja Hanne koulukisoissa 2015 Laakson kentällä, Helsingissä

Köpi on syntynyt vuonna 2004 eli mies parhaassa iässä! 

Köpi on erikoisin hevonen mitä Hanne on hevosurallaan kohdannut. Tavattoman herkkä - jopa barokkiroduksi - mutta hyvin ystävällinen ja kohtelias herrasmies. 

Köpi on tarkka ratsastajan istunnasta ja siksi loistava eleettömän ratsastuksen opettaja. Kun tämän hevosen kanssa löytää yhteisen sävelen, niin saa kokea täydellisen keveyden ja lähes hengityksellä toteutuvat vaativatkin koululiikkeet.

Köpi ei herkkyytensä vuoksi sovi aloittelijoille eikä kovin rauhattomille ratsastajille, mutta edistyneemmät nauttivat taatusti tämän upeuden kyydissä. Hanne on kouluttanut Köpiä paljon vapaana ja mikäli tällainen kiinnostaa, niin tarjoamme mahdollisuuden liberty-työskentelyyn myös intuitiivista kanssakäymistä hevosen kanssa kaipaaville.

P.R.E.-mix Resuelto eli Repe

Hanne Repen ensiratsastuksella Espanjassa 2015

Hanne haki Repen Espanjasta 2015 kun se oli vasta 4 -vuotias, mutta jo varsin hyvin ratsun taipaleensa aloittanut.

Repe on rohkea, utelias ja miellyttämisen haluinen nuorimies - nyt 7, jonka kanssa voi harrastaa kaikkea turvallisin mielin. Repe on luonnostaan hyvässä tasapainossa ja liikkuu tahdikkaasti kaikissa askellajeissa, joten nuoresta iästään huolimatta se oli jo aikaisin valmis kokoaviin liikkeisiin. Repelle piaffe on helppoa ja pikkuhiljaa voimaa passageenkin alkaa jo olemaan riittävästi.

Repen kanssa mahdollisuus myös libertyyn, maastakäsittelyn opiskeluun niin ohjasajaen kuin 'yhdellä ohjalla' työskennellen (sopii hyvin myös jos sinulla on olkapää- tai selkäongelmia)

2018 Repe harjoittelee kisahevosen elämää Hannen ja hänen valmentajansa Miguel da Fonsecan kanssa, mutta tulevisuudessa on tarkoitus löytää Repelle sitoutunut ja kilpailullinen valmennettava! 

 

Arabi ori Boris eli Bobo

Hanne ja Boris Ratsureima Ranchin WE-puistossa pyöröaitauksessa

Boris on ensimmäinen virallisesti Ratsureima Ranchille hankittu Working Equitation opetusmestari ja laukanvaihtotykki. Tämä suklaanamunen on 12 vuotta ja tuli meille Portugalista, josta MM-mestari Miquel da Fonseca sen mittatilauksena etsi.

Bobo on osoittautunut erinomaiseksi opetushevoseksi! Se on oriudestaan huolimatta todella mukava käsitellä, herkkä ja omalla moottorilla liikkuva, kääntyy vaikka pullonkorkin päällä ja on niin laadukas, että tullaan näkemään Hannen kanssa myös WE-kisaradoilla. Boriksen painoraja on 60kg.

Lusitano ruuna Catita eli Calle

2018 Ratsureima Ranchin hevosperhe kasvaa upealla lusitanolla kun Catita saapuu Suomeen alkukeväästä!

Catita on 11-vuotias ja sen edellinen omistaja on kilpaillut sillä menestyksekkäästi kouluratsastuksessa juniorivuodet ja toinen henkilö on kilpaillut Callella Working Equitationissa hyvin tuloksin. Calle osaa piaffen, passagen, laukkapiruetit ja tietenkin sillä on WE:ssä välttämättömät helpot vaihdot. Hevonen on myös kokenut esiintyjä ja osallistunut mm. Golegan hevosfestivaaliin.

Calle on luonteeltaan herrasmies ja erittäin mukava käsitellä, eikä pienistä hätkähdä. Osaavana ja kivan kokoisena hänestä tulee varmasti erittäin suosittu opetushevonen. Kunhan Hanne on ensin kisannut Callella sekä koulu- että WE-kisoja, niin on mahdollista myös jonkun oppilaan päästä kokemaan kisa-areenat tämän opetusmestarin kanssa!