Ratsureima Ranchin hevoset

Köpi ja Repe
kuva Tiia Tahvanainen

Ratsureima Ranchillä on panostettu hevosten koulutukseen ja helppoon käsiteltävyyteen. Kaikki hevosemme ovat herkkiä, mutta laadukkaita ja ystävällisiä herrasmiehiä. Haluamme tarjota vieraillemme säännöllisen valmentautumisen lisäksi mahdollisuutta elämyksellisiin hevoslomiin 'portugalilaisittain'. Tilallamme on mahdollisuus perehtyä Working Equitationin lisäksi istuntapainotteiseen kouluratsastukseen ja maastakäsittelyyn; esim ohjasajoon ja libertyyn.

Shettis Ruskealan Pätkis eli Waari synt. 1989

kuva Annika Mäki

Waari on tallimme seurustelu-upseeri. Pitkän ja maineikkaan uran Espoon Ratsastustallilla hoitanut nestori tuli viettämään ansaitut eläkepäivänsä Ratsureima Ranchin lellikkinä. 

Herralla ei 30 vuoden iästä huolimatta jalka paina ja silmäkulmissa pilkettä riittää!

Lipizza Incitato Gyöztes eli Köpi, synt 2004

kuva Tiia Tahvanainen

Köpi on mies parhaassa iässä!

Köpi on erikoisin hevonen mitä Hanne on hevosurallaan kohdannut. Tavattoman herkkä - jopa barokkiroduksi - mutta hyvin ystävällinen ja kohtelias herrasmies. 

Köpi on tarkka ratsastajan istunnasta ja siksi loistava eleettömän ratsastuksen opettaja. Kun tämän hevosen kanssa löytää yhteisen sävelen, niin saa kokea täydellisen keveyden ja lähes hengityksellä toteutuvat vaativatkin koululiikkeet.

Köpi ei herkkyytensä vuoksi sovi aloittelijoille eikä kovin rauhattomille ratsastajille, mutta edistyneemmät nauttivat taatusti tämän upeuden kyydissä. Hanne on kouluttanut Köpiä paljon vapaana ja mikäli tällainen kiinnostaa, niin tarjoamme mahdollisuuden liberty-työskentelyyn myös intuitiivista kanssakäymistä hevosen kanssa kaipaaville.

P.R.E.-mix Resuelto eli Repe, synt 2011

kuva Annika Mäki

Hanne haki Repen Espanjasta 2015 kun se oli vasta 4 -vuotias, mutta jo varsin hyvin ratsun taipaleensa aloittanut.

Repe on rohkea, utelias ja miellyttämisen haluinen, jonka kanssa voi harrastaa kaikkea turvallisin mielin. Repe on luonnostaan hyvässä tasapainossa ja liikkuu tahdikkaasti kaikissa askellajeissa, joten nuoresta iästään huolimatta se oli jo aikaisin valmis kokoaviin liikkeisiin. Repelle piaffe on helppoa ja pikkuhiljaa voimaa passageenkin alkaa jo olemaan riittävästi.

Repen kanssa mahdollisuus myös libertyyn, maastakäsittelyn opiskeluun niin ohjasajaen kuin 'yhdellä ohjalla' työskennellen (sopii hyvin myös jos sinulla on olkapää- tai selkäongelmia)

Repe etsii vakituista kumppania valmentautumiseen ja kilpailemiseen. Ota yhteyttä jos olet haaveillut tiiviimmästä treenaamisesta laadukkaalla hevosella. 

 

Arabi ori Boris eli Bobo, synt. 2006

kuva Annika Mäki

Boris on ensimmäinen virallisesti Ratsureima Ranchille hankittu Working Equitation opetusmestari ja laukanvaihtotykki. Tämä suklaanamunen on 12 vuotta ja tuli meille Portugalista, josta MM-mestari Miquel da Fonseca sen mittatilauksena etsi.

Bobo on osoittautunut erinomaiseksi opetushevoseksi! Se on oriudestaan huolimatta todella mukava käsitellä, herkkä ja omalla moottorilla liikkuva, kääntyy vaikka pullonkorkin päällä ja on niin laadukas, että sopii sekä vaativien kouluradoille että WE:ssa korkeimmalle tasolle asti. Boriksen painoraja on 65kg.

Sopivan ratsastajan löytyessä, olemme kiinnostuneita tekemään pitempiaikaisen tavoitteellisen valmentautumis- ja kilpailudiilin! Hieno mahdollisuus sinulle, jolla ei mahdollisuutta omaan hevoseen, mutta haaveilet tavoitteellisesta harrastamisesta laatuhevosella. 

Lusitano ruuna Catita eli Calle, synt 2007

kuva Terhi Paavola

2018 maaliskuussa Ratsureima Ranchin hevosperhe kasvoi upealla lusitanolla kun Catita saapui Suomeen!

Catita on koulutettu kouluratsastuksessa GP-liikkeisiin asti ja sillä on kilpailtu Portugalissa menestyksekkäästi myös Working Equitationissa. Hevonen on myös kokenut esiintyjä ja osallistunut mm. Golegan hevosfestivaaliin. Suomessa Calle hurmasi HIHS 2018 yleisön esiintymällä yhdessä Miguel da Fonsecan kanssa.

Calle on luonteeltaan herrasmies ja erittäin mukava käsitellä, eikä pienistä hätkähdä. Osaavana ja kivan kokoisena hän on erittäin suosittu opetushevonen. Kunhan Hanne on ensin kisannut Callella sekä koulu- että WE-kisoja, niin on mahdollista myös jonkun oppilaan päästä kokemaan kisa-areenat tämän opetusmestarin kanssa!