Hanne Halonen ratsastuksenopettaja ja valmentaja

Hanne ja P.R.E.-mix Resuelto 'Repe'

Hanne aloitti hevostelun 70-luvun puolivälissä Poni-Haan ratsastuskoulussa alkeiskurssilla ja kotikylän ravitalleilla hevosia hoitaen. 1985 hän osti ensimmäisen oman hevosensa, he-A tasoisen yleishevosen trakhener Fantastin ja aloitti pian kilpailemisen kouluratsastuksessa. 1986 Hanne opiskeli senaikaisen ROK-I:n oppisopimuksella Eriksnäsin ratsastustallilla, näytöt Ypäjällä antaen ja valmistui apuopettajaksi, joka vastaa nykyistä ratsastuksenohjaajaa. Ratsastuksenopettajaksi Hanne on pätevöitynyt monipuolisella työskentelyllä hevosalalla - opettaen ja ratsuttaen niin kotimaassa kuin ulkomailla 80-90 -luvuilla Saksaa ja Espanjaa myöten ja palaten tauon jälkeen Suomessa opetustehtäviin jälleen 2005 alkaen. 2013 Hanne suoritti I-tason valmentajatutkinnon. 2017 Hanne opiskeli II-tason valmentajaksi ja valmistui Suomen ensimmäiseksi Working Equitation lajivalmentajaksi.

Espanjassa 90-luvun alussa opettajana ja ratsuttajana työskennellessään Hanne ihastui andalusialaisiin hevosiin ja Etelä-Eurooppalaiseen tyyliin kouluttaa hevosia. Palattuaan Suomeen hän jatkoi pehmeämpiin, klassisiin koulutusmetodeihin perehtymistä ja sillä tiellä edelleen jatkaa.

Hannen tavoitteena kaikessa hevosten kanssa olemisessa ja opettaessaan muita, on saavuttaa harmonia ja yhteisymmärrys hevosen ja ihmisen välillä. Hannen filosofia on, että jokainen fyysisesti ja henkisesti terve ja tyytyväinen hevonen oppii vaativammatkin temput, kun vain aikaa ja johdonmukaista reilua koulutusta noudatetaan. Ratsastajan tärkeimpinä ominaisuuksina Hanne pitää eleetöntä, hevosta häiritsemätöntä istuntaa ja laajempaa kiinnostusta hevosta kohtaan.

Hanne on ollut mukana alusta asti Suomeen kovaa vauhtia leviävän Working Equitationin harrastajajoukossa ja valmentautunut mm. Paulo Bastoksen silmäin alla. Hanne kävi ensimmäisten joukossa  WE-tuomarikurssin keväällä 2017 ja opiskelee muiden tuomareiden kanssa tuomarointia WE-kilpailuissa aktiivisesti. Hanne on WeFin jäsen ja panostaa muutenkin kovasti lajin mahdollistamiseen suomalaisille mm. hankkimalla opetuskäyttöön 2017 WE-opetusmestarin arabi ori Boriksen ja vuonna 2018 lusitano Catitan.

Hannella on paljon  kilpailevia valmennettavia, mutta hän pitää yhtä arvokkaana jokaista ratsukkoa, ratsastajan taitotasosta ja hevosen rodusta riippumatta!

Hanne itse on ollut alusta asti hyvien valmentajien opissa. 80-90 -luvuilla hänen henkilökohtainen valmentajansa oli Håkan Wahlman ja 2000 -luvulla hän on ollut mm. Cristoph Hessin klinikoiden oppilaana. Tällä hetkellä hän on solminut tiiviin yhteistyösopimuksen WE:n kaksinkertaisen maailmanmestarin ja WeFin virallisen valmentajan, portugalilaisen Miguel da Fonsecan kanssa. Miguel käy valmentamassa suomalaisia joka toinen kuukausi useamman päivän klinikoilla, joiden toinen pääpaikka on Ratsureima Ranch. Hanne seuraa aktiivisesti kansainvälisien valmentajien klinikoita ja kurssittautuu oppiakseen lisää niin hevosesta eläimenä kuin sen eettisestä käytöstä ratsastusurheilussa.