Riitta reissaa ja tällä kertaa Ratsureima Ranchille 12.7.2017

Suosittu ratsastusbloggari ja laadukkaita ratsastusmatkoja välittävä Riitta Kosonen vieraili ranchilla ja kokeili Working Equitationia sekä tutustui tarjontaamme.

Riitan ihana juttu luettavana osoitteessa : http://riittareissaa.blogspot.fi/2017/07/ratsureima-ranch-working-equitationia.html

Miguel da Fonsecan valmennukset 13-16.7.2017

WE-tehtäviä Miguelin silmäin alla Ratsureima Ranchin ratsastuskentällä. Kuva Tiina Tanska

Kovasti odotetulla valmennusviikolla pääsimme vihdoinkin Boriksen kanssa Miguelin tehovalmennukseen ja valmentaja totesi hevosen tulleen hyvän näköiseksi ja yhteistyömme alkaneen erittäin hyvin. Sain kiitosta kauniista ratsastuksesta ja kehoituksen asettaa tavoitteet kilpailuihin, koska Miguelin mielestä olemme 'täydellinen match'.

Kävimme Boriksen kanssa vielä sunnuntaina Herajoen Ratsastuskeskuksessa rataharjoituksissa saamassa valmentajalta täsmätipit seuraavan viikonlopun kisoja ajatellen.

Miguel jatkoi Köpin laukanvaihtojen ja piruettilaukan työskentelyä ja oli erittäin tyytyväinen hevoseen. Good boy eli hyvä poika tuli tutuksi ja tarttui Miguelinkin sanastoon 🙂

Ratsureima Ranchin nuorukaisen Repen (P.R.E-trakehnermix 6v) Miguel pääsi vihdoinkin aloittamaan yhteistyön ja oli hienoa nähdä pitkästä aikaa jonkun muun ratsastavan tätä nuorta helmeäni. Oli ilo huomata, että hevosessa on paljon laatua ja se on kovin halukas miellyttämään ratsastajaa. Viimisenä päivänä Miguel vei Repen WE-puistoomme ja ensikertalainen suoritti lopulta komeasti kaikki tehtävät härän seivästystä myöten. 

Myös vieraileva ratsukko oli hyvin tyytyväinen valmennuksiin ja yleisön joukosta ilmottautui uusia innokkaita syyskuun valmennuksiin. Kun sääkin suosi ensimmäistä päivää lukuunottamatta ja kerkesimme nauttimaan myös yhteisestä 'vapaa-ajasta' niin tämä tiukka rutistus oli kesän kohokohtia. 

Hanne ja Boris WE-kisoissa Riihimäellä 21-22.7.

RiRan WE-kisat Riihimäen ravirata, käsittelykoe. Kuva Taina Rahikkala

Hanne ja Boris osallistuivat ensimmäisiin WE-kisoihinsa Riihimäellä 21-22.7. Kisat organisoi RiRa ja ne olivat ensimmäiset kaikki osakilpailuluokat sisältäneet WE-kisat Suomessa. Kiitos järjestelyistä! Kisoissa oli hieno tunnelma!

Perjantaina 21.7. ratsastettiin 2. ja 3.-tasojen koulukokeet Herajoen ratsastuskeskuksessa. Boris osoittautui melkoiseksi machoksi ja meni aivan sekaisin luokassamme kilpailleesta ihanasta tamma-Vegasta. Lämmittely ei onnannut ollenkaan ja avarakatseisen kisajärjestäjän ansiosta pääsimme ylipäänsä kiekumaan ja räpeltämään kouluradan surkeasti läpi. Hylkysuoritus, mutta tuomari Sari Aminoffin loppusauselma lämmitti kuitenkin: 'Valitettavasti tänään hyvin jännittynyt ja ajatukset aivan muualla, mutta hyviä välähdyksiä kaikissa askellajeissa, erityisesti laukassa. Kaunis laukka!'

Lauantaina lähdimme hieman matalissa tunnelmissa kohti Riihimäen ravirataa, jossa kaikkien luokkien käsittelykoe suoritettiin. Jo etukäteen olin ilmoittanut jättäväni 3.tasolle kuuluvan Speed-luokan väliin. Orhipoika käyttäytyi kuitenkin aakean laakealla raviradalla huomattavasti korrektimmin kuin edellisenä päivänä, mylvien vain muutamia kertoja, sen häiritsemättä ratsastettavuutta. Joten vaikka käsittelykokeessa pilotti pari pahaa kämmiä tekikin, jäi radasta hyvä mieli muutaman tehtävän onnistuttua jopa mainiosti. 

Innolla jatkamme treenejä kohti tulevia koitoksia!